01. i 03. oktobra 2019.g. održane su radionice “Biznis i stres” na poziv UPŽ “Nadežda Petrović” iz Čačka. 

U užurbanom tempu života, i poslodavci ali i zaposleni u kompanijama, postaju izloženi visokim očekivanjima. Sa visokim očekivanjima u 90% slučajeva dolazi do konflikta. Razlog je tanka linija izmedju postavljenih nerealnih ciljeva ili neodgovarajuće percepcije prema drugoj osobi/situaciji.

Polaznice su kroz interaktivnu radionicu naučile kako da prepoznaju stres kako bi ga sagledale kroz pozitivna i negativna iskustva. Kako da se protiv stresa bore na ličnim primerima i  šta je uslov za podizanje samopouzdanja

Konfliktna situacija sama po sebi ukoliko se ne raspravi odmah, dovodi do stresa. Stres utiče na um i telo, snažno uznemirujuće ponekad i sa katastrofalnim ishodom. Stres nas razboli, ali i stimuliše naše telo i um da se bori. 

Stres je neravnoteža izmedju trenutnih sposobnosti za suočavanje  sa odredjenim situacijama, očekivanjima ili zahtevima koje postavljamo najčešće sami sebi, realno ili nerealno, kao i zahtevi koji se postavljaju ispred nas od strane drugih osoba.

Polaznice su popunjavanjem testova, odmsh mogle da sagledaju da li su u stresu i ako jesu  u kojoj se fazi stresa nalaze, kao i da li boluju od “sindroma sagorevanja na poslu”